ZP LUG - Группа пользователей GNU/Linux г. Запорожья

Проблематика теми "Linux VS Windows" - Форум LUG славного города Запорожье

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Архив - только для чтения
Форум LUG славного города Запорожье » Поддержка » Общие вопросы » Проблематика теми "Linux VS Windows" (Конкретні "але" в темі Linux VS Windows)
Проблематика теми "Linux VS Windows"
ArcanaielДата: Суббота, 15.03.2008, 12:43 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 18
Репутация: 0
Статус: Offline
хе-хе гуд лінки. Але є завжди але ).
Наприклад я тимчасово забув про Лінукс, десь рік
По-перше була повня зайнятість і не було вже часу разбиратися як налаштовувати це або це. Чому така проблема? Тому я виріс на Win системі, якщо з початку почав робити на Лінукс думаю не було б таких проблем.

Більшість людей орієнутеся на легкість користування чи встановлення программ.
Він: запустив, галочки поставив, а потім налаштування якщо хочешь
Лін: не усе ПЗ йде як ГУІ, деяки потрібно компілювати. Мінус, але не великий.

Безкоштовність:
Віндовс тут, там навкруги. Чому? Ось пункт Лінукс безкоштовний, а хто за нього платить кошти? Тіки державні структури де можуть с перевіркою прийти и голові у суді дати. Хоча як казали Майкрософт не робить це, є інші структури. Тому цей фактор відносится більше до заходу.
(це як у амерік. фільмах деяких, арештовують за нелецінзійну копію ДВД, у нас таке не скоро буде).

Велике поширення Програмного забеспечення.
Щоб знайти цікаву програму для Лін потрібно часто вдача її знайти.

Комерція, ВНЗ
Я як програміст після навчання за фахом хочу знайти прибуткову роботу, а більшість програм де роблять? у MS VS а зараз і ще дотнет. Звісно є робота і під Лінукс, але не така разповсюдженна.
У ВНЗ тикають лише Він, лише десь на курсі 3+ дозволяють сдавати роботи на Лін системі. Чому? Викладачам потрібно перенавчатися працювати з новою ОС. Теж саме и інші структури.
Що більшість адмінів поставить для звичайних юзерів? Звісно Віндовс бо не хоче головний біль і бігати разказувати: що це таке, як воно працюе, а де косинка і інше...

Хоча вони дуже різні, мені подобаєтся Лінукс, просто подобаєтся і крапка. Можливо сама ідея. Але не всі бажають десь 1+ рік навчатися працювати у іншій ОС, коли Віндовс такий легкий і розповсюдженний. Я вважаю у навчані якщо не переходити на Лінукс, то хоча б давати знання користування цією ОС. Це проблема майже як з укр. мовою. Усі розуміють, але не користуются поки не буде на те причин.

Респект Лінуксу Торвальдсу за систему і GNU та інших людей, що підхопили ідею.
Взагадав жарт з гри (вільна форма)"Космические рейнджеры 2: Доминаторы перезагрузка"
"...Вам предстоит отправится в другую систему и отвести патрию дисков, которые мы откопали на складе. Это в далеком будушем был вирус под название Windows, с которым тогда боролись Linux, Unix системы..."

взагалі на цю тему можно довго говорити, важливіше хто що зробив для переходу на Лінукс інщих.
Ось LUG ZP це вже крок у вірному напрямку.


Истина относительна, но постоянна (с) Arcanaiel
 
icq status
RavenДата: Воскресенье, 23.03.2008, 23:24 | Сообщение # 2
Администратор
Группа: Администраторы
Сообщений: 420
Репутация: 14
Статус: Offline
Quote (Arcanaiel)
хе-хе гуд лінки. Але є завжди але ).

Суто стосовно усяких "але" у мене дуже, я би так сказав, небезінтересне відношення, яке носить негативний відтінок. Дізнати чому можна з приведеного нижче тексту:

1. Тому що вони мало інформативні, або суто дезінформативні.

Quote (Arcanaiel)
Щоб знайти цікаву програму для Лін потрібно часто вдача її знайти.

З самого початку будемо конкретні, а не тикати пальцем у небо. Наприклад ось ви стержуєте, що під Linux важко знайти програмне забезпечення. А як же Adept, Synaptic, Pirut та інш.? Ви таких програм не знаєте? Сумно. Сьогодні трапляється як раз зовсім зворотнє. Під Linux я знаходжу/завантажую/інсталюю програми за лічені секунди. А під MS Windows мені, щоб знайти потрібну програму необхідно перелопачувати з десяток софт-порталів, після чого з'ясовується, що знайдена версія це тріал, або й зовсім піратська, та вимагає ще кряк (з трояном на додачу як звичайно). Тому для мене повернення до MS Windows під володінням наших користувачів це завжди жах. Стоїть стільки піратського софта, що волосся підіймається, а навіщо воно все треба він не відповість, тому що і сам ніколи не задавався питанням для чого потрібен цей софт. У сусіда є, чому б йому не встановити? Це вже не користування комп'ютером, це якась мода заштовхнути в нього все, що є у інших, а може ще й більше.

2. Тема Ms Windows VS Linux повинна виключати форму суперечки, заперечливий характер та т. п.

Це моє принципове бачення цього питання. Мабуть тільки древні філософи знаходили істину в суперечці. Чому? Тому що мабуть вона проходила між незаангажованими розумними та досвідченими людьми. Сьогодні суперечка стала таким собі піар інструментом. Подивіться телевізор! Політики, шоу, телесеріали усюди суперечки, які підігрівають глядачів. Всі суперечки носять таких характер: Студія, посередині стоїть зелений шар, в студії присутні як глядачі, так і гості. Спочатку питають одного з гостей якого кольору шар. Він каже чорний. Потім другого, говорить - білий. Після довгої суперечки питають дальтоніка глядача у залі. Він каже жовтий. Ось так. На цьому все й закінчується. Відбросимо цій нікому не потрібний флуд з суб'єктивним баченням, з підтасованими фактами і т. п.

3. Для чого і кому в решті решт потрібні суперечки?

Пауло Кольо слушно зауважив, що люди стверджують/насаджують своє бачення світу тільки для того, щоб виправдатися перед самим собою. В лютій суперечці, користуючись усіма засобами/доводами, в цій безглуздій боротьбі побачити відображення своєї правоти...

Тепер перейдемо до обговорення написаного:

1. Linux-ом треба користуватись, а не насолоджуватись...

Quote (Arcanaiel)
мені подобаєтся Лінукс, просто подобаєтся і крапка.

Один мій знайомий володіє дуже влучною технікою спілкування, якою вміє користуватись. Вона проста як істина. Він зводить теоретичне базікання, на реальну дійсність. Наприклад ось ви кажете, що Linux ви просто полюбляєте. Він тоді поставить каверзне запитання: "Користуєшся ти Linux-ом у повсякденні?" Зрозуміло можна збрехати йому, але не собі! Поки Linux-ом не користуватися у повсякденні не можливо зрозуміти всі його плюси, та навчитись користуватися на 100%. А коли ми його тримаємо як диковинний фрукт, котрий ніколи не скуштуємо на смак, тому що нам заважає ледачість його чистити, розрізати та жувати, то про що може йти мова шановні панове?

Quote (Arcanaiel)
ле не всі бажають десь 1+ рік навчатися працювати у іншій ОС

З іншого боку стверджувати, що на перехід потрібні роки смішно!!! Шановні панове не треба переводити естонців на Linux... Він так швидко працює, що вони не можуть сконцентруватись... MS Windows Vista самий оптимальний для них варіант!

2. Linux у школах. MS Windows у ВНЗ.

Можливо слід було б промовчати, але навіщо? Почасти це наша дійсність та дуже сумне питання. На жаль ідіотизм має таке глибоке коріння, а політизація питання настільки велика, що все паралізоване. Одиничні випадки викладання Linux, FreeBSD є. Це заперечувати неможливо. Але це питання стосується не окремих шкіл, не масштабу ВНЗ, а глобального. Щоб так поставити це питання, необхідна послідовна державна політика, як це робиться в Росії. Яку-небудь послідовність у нас і уявити важко не кажучи про решту. Тому Linux у школах та ВНЗ ні сьогодні ні завтра не з'явиться. Всі куплені та запродані нашим хазяїнам, звиняйте, точніше інвесторам. Тільки не держави, а окремих гаманців...

3. Хто відповідає за не ліцензійний софт?

Quote (Arcanaiel)
Що більшість адмінів поставить для звичайних юзерів? Звісно Віндовс бо не хоче головний біль і бігати разказувати: що це таке, як воно працюе, а де косинка і інше...

Ти правильно сформулював речення. Так зараз починають перекладати відповідальність з плечей керівництва на системних адміністраторів. Керівник прикидається дурником, та говорить, що нічого не знає про те, що там СА встановлює. Хоча ми всі знаємо, що ставлять вони не те що хочуть, а те що їм говорить керівництво.

4. GPL розшифровується — голі дупи програмістів?

Я частково вас розумію. І бачу як зараз всі буржуї-програмісти хапаються за дупи, боячись GPL... Чому буржуї-програмісти? Тому що вони як і буржуї держать красу тільки для себе, а для народу кукіш з маком. Деруть шалені гроші за маже безкоштовне копіювання. Як там не крути, а пропрієтарний софт — це гальмо прогресу програмного забезпечення!!!

Тепер зазвіїмо міфи:

1. MS Windows більш дружня до користувачів...

Quote (Arcanaiel)
Віндовс такий легкий

Будемо знов конкретні. Це бараняча впертість з якою з року в рік користувачі доводять самі собі що обрана ними система легка в користуванні, а всі інші погані та ні на що не придатні. Це ідіотизм поєднаний з маразмом! Хоча це питання було вже давненько мною розглянуто з усіх боків, але я з радістю повернусь до нього. Причина баченої незручності в Linux витікає з важкої прив'язки користувачів до системи MS Windows. Ви мабуть думаєте що це користувачі ламери та ідіоти. Ні! Вони такі ж як і ми. Але Microsoft спеціально розробляє від версії до версії таку систему, яка не схожа на всі інші. Сама філософія MS Windows робить користувачів заручниками дизайну меню, наявності/відсутності пункту з галочкою. Користувачі Windows XP, які починають працювати на MS Windows Vista відчувають себе ламерами. А я ні! Чому спитаєте ви? Тому що відмовившись від спілкування з MS Windows XP, я пересів на Linux. І в мене зовсім змінився світогляд на операційну систему. Раніш я тільки й знав, що в MS Windows бог и хазяїн це галочка. Тепер я знаю як працює залізо. Я опинившись за MS Windows Vista, на відміну від віндузятників не шукав завчені до автоматизму галочки. Я знав принцип що мені конкретно треба, а де це знайти це вже питання декількох хвилин максимум. Тому що я не прив'язаний до системи. У користувачів Linux інше більш гнучке бачення ОС, навіть на рівні користувача.

2. Безкоштовний сир буває... В jpg форматі.

Питання платної безкоштовності Linux и безплатної платності Windows дуже тривіальне та скучне питання. Його й розглядати смішно, але кожен день тисячі меседжів бороздять Інтернет простір з підступаючою масовістю. Що мимоволі замислюєшся що в тебе одного є мозок, а Ктулху десь рядом... Якщо буде бажання рекомендую прочитати цю флудерастію. Може щось для себе з'ясуєш. Хоча все знов залежить від Ктулху.

Перейдемо на особистості:

1. Забути про Linux? Ні скоріш про Windows!

Quote (Arcanaiel)
Наприклад я тимчасово забув про Лінукс, десь рік

Для мене забути про Linux неможливо. І мені важко уявити без нього хоча б день. Ні. Це не із за того, що я і LUG якось поріднилось. Ні. А тому що я користуюсь Linux у повсякденні. На роботі та вдома. Чого і вам бажаю...

2. За Линуса Торвальца та інших...

Quote (Arcanaiel)
Респект Лінуксу Торвальдсу за систему і GNU та інших людей, що підхопили ідею.

І хоча ти ніс деяку нісенітницю... Не будемо чіплятись до форми... І підіймемо келих... Так дійсно. Це великі люди.

3. Безплідна полеміка...

Quote (Arcanaiel)
взагалі на цю тему можно довго говорити, важливіше хто що зробив для переходу на Лінукс інщих.

Дійсно, на цю тему можна довгого і нудно говорити, але наскільки довго настільки ж безрезультатно і... Тому що істині не потрібні казуїстичні роз'яснення, тлумачення! Все це мішура... Пил в очі! Чиста істина завжди проста. Так проста, що нам, звиклим до усяких хитрощів та труднощів дуже важко її спочатку прийняти. Ось у чому суть. Тут важливо не що ти зробив для переведення інших на Linux. Тут важливіше що ти сам представляєш собою. Якщо ти кристалізувався як особистість яка користується Linux, якщо прийняв його філософію, то тоді ти вже гідний пошани. А друзі з проханням встановити Linux й самі прийдуть побачивши, як ти поспокойнішав не користуючись MS Windows...

P.S. Жарт з "Космические рейнджеры 2: Доминаторы перезагрузка" пам'ятаю. Білл Гейтс в цю гру не грає, та і російську навряд розуміє, тому автори можуть спати спокійно. Якщо комусь здалось, що я MS Windows ненависник, то це помилкова думка. Як раз користуючись Linux я побачив справжні плюси MS Windows, а не прості пусті ствердження що вона краще... Все. Прошу вибачення що зловживав вашою увагою...


 
icq status
ovelДата: Воскресенье, 23.03.2008, 23:44 | Сообщение # 3
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 88
Репутация: 0
Статус: Offline
УГО прям битва титанов я полностью согласен Raven, Це бараняча впертість з якою з року в рік користувачі доводять самі собі що обрана ними система легка в користуванні, а всі інші погані та ні на що не придатні. Це ідіотизм поєднаний з маразмом!
_______________________

для меня очень сушественое на Linux тем что он бесплатній а сложность не сложность я луче обучюсь линуксу чем куплю Windows !!!
ИХМО


Иногда комп играет с нами, а не мы с ним...
 
icq status
duxxДата: Понедельник, 24.03.2008, 14:08 | Сообщение # 4
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 87
Репутация: 1
Статус: Offline
Недавно посмотрел документальный фильм "Revolution OS", про создание и развитие движения свободного ПО. Так вот - для приобщения пользователей, некоторые активисты стали устраивать Linux Install Festы, куда каждый желаюший мог прийти и непосредственно на месте получить помощь, установить на своей тачке Linux, или просто поинтерисоваться - чё за птица така. В общем, такие фэсты очень даже положительно сказались на юзерах и движении вцелом.

ЗЫ: сидюк с фильмом у мя есть, коль кому нада - обращайтесь

 
icq status
MihailДата: Понедельник, 24.03.2008, 15:53 | Сообщение # 5
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 87
Репутация: 0
Статус: Offline
Мне кажеться что проблемы вообще не существует, или она есть, но размер ее очень преувеличен. Бросание друг в друга гнилых помидоров, нужно, в первую очередь самим бросающим, дабы удовлетворить свои первичные психологические потребности, оказаться лучше, сильнее, быстрее, но как показывает практика, к сожалению не умнее. Однобокость и упертость, есть первый признак отсутствия, своего, обоснованного на изучении мнения и способности признавать чью либо правоту, вот именно такие и подогревают тему Линукс против Виндовс. Хотя каждый более или менее грамотный пользователь назовет не стесняясь, как минимум 5 плюсов для противоборствующих ОСей, и как только Вы его спросите что лучше, ответ будет однозначен: "Смотря для каких целей, каков бюджет для решения и тд." Поэтому обкидывание помидорами считаю простой полемикой двух детей на тему "У чьего папы машина лучше".

p.s. все вышесказанное является ИМХО автора.


 
icq status
ovelДата: Понедельник, 24.03.2008, 19:56 | Сообщение # 6
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 88
Репутация: 0
Статус: Offline
хе неплохо но ты тоже подогрел ету тему biggrin

кстати глянул фильм хороший вся история от начала и до знаменитости короче всё стало на свои места yes
Linux Install Festы - (компьютер с монитором на тачку и вперёт biggrin )


Иногда комп играет с нами, а не мы с ним...

Сообщение отредактировал ovel - Понедельник, 24.03.2008, 22:40
 
icq status
MihailДата: Вторник, 25.03.2008, 09:50 | Сообщение # 7
Майор
Группа: Пользователи
Сообщений: 87
Репутация: 0
Статус: Offline
Quote
хе неплохо но ты тоже подогрел эту тему biggrin

smile видно не все из сказанного мной, ты понял правильно, если бы я хотел подогреть тему, Винь или Линь, а бы тут с пеной у рта и наперевес со всеми ссылками на все ресурсы какие мне только известны в поддержку Линукса, кричал что только Линукс - это правильно, только Линукс это классно, а все остальное - САКС.
Но, я лишь віразил свое мнение. Ни сказав ни слова в пользу той или иной ОСи.
Кстате фильмец я бы тоже с удовольствием посмотрел.


 
icq status
ArcanaielДата: Пятница, 02.05.2008, 21:22 | Сообщение # 8
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 18
Репутация: 0
Статус: Offline
Quote (Raven)
1. Linux-ом треба користуватись, а не насолоджуватись...

Вот тут я не соглашусь. Верно но только отчасти.
Если нет интереса, не наслаждаешься работой в ОС, а мучения то какой резон испльзовать ее дома(на работе или еще где возможно заставят)?
Пример. Каково не было функциональность, не все ведь сидят через консольный ГУИ.
Или почему же все не сидят в KDE или GNOME? Если функционал почти равен, выбирают удобство.

Что используешь каждый день должно нравится(исключения, если нет аналогов и надо...).
Мне вот приходится все равно работать хоть отчасти, но с продуктами MS.


Истина относительна, но постоянна (с) Arcanaiel
 
icq status
byshovetsДата: Суббота, 03.05.2008, 07:16 | Сообщение # 9
Лейтенант
Группа: Пользователи
Сообщений: 48
Репутация: 2
Статус: Offline
Quote
консольный ГУИ.

что-то не совсем понял что есть сие, можно примеры?
Quote
У ВНЗ тикають лише Він, лише десь на курсі 3+ дозволяють сдавати роботи на Лін системі.

Дозволь поцікавитись, що то є за роботи такі?
Quote
Щоб знайти цікаву програму для Лін потрібно часто вдача її знайти.

По-перше, імхо, треба спиратись на те, що тобі потрібно. Коли вже були чітко визначені критерії, за якими оцінюеш софт, для мене ніколи не ставало питання: яку з пропоновиних програм обрати?


Gentoo Linux/wmii on laptop HP 6715s: Mobile AMD Sempron 3800+, RAM 4Gb, HDD 80Gb, ATI Radeon X1200 Series.
SuSe Linux/xfce on PC: AMD Athlon 1700+, RAM 768Mb, HDD 320Gb, ATI Radeon rx9559
 
icq status
ArcanaielДата: Суббота, 03.05.2008, 10:32 | Сообщение # 10
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 18
Репутация: 0
Статус: Offline
Quote (byshovets)
что-то не совсем понял что есть сие, можно примеры?

ну то загнув :D. Хоча Emac можно думаю вважаті консольним інтерфейсом грубо кажучи

Quote (byshovets)
Дозволь поцікавитись, що то є за роботи такі?

проєкти і робоча программа. Лінукс у ВНЗ зараз трохи вивчается тільки як сервер, а не домашня ОС.

Quote (byshovets)
По-перше, імхо, треба спиратись на те, що тобі потрібно. Коли вже були чітко визначені критерії, за якими оцінюеш софт, для мене ніколи не ставало питання: яку з пропоновиних програм обрати?

наприклад каталогізатор файлів. Критерії? добре якщо е код і ще краще фри. Під Вінду море такого, а під Лінукса не знайшов(мабуть мало шукав smile ). Можно і БД юзати, але каталоги повинні буті портабельні для ріних версій ОС. Хоч самому писати.


Истина относительна, но постоянна (с) Arcanaiel
 
icq status
Форум LUG славного города Запорожье » Поддержка » Общие вопросы » Проблематика теми "Linux VS Windows" (Конкретні "але" в темі Linux VS Windows)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: